Arresøvej 6, 8240 Risskov

Hvad sker der med vedligeholdelse – af Djursland?

Skrevet den

Hvad sker der med vedligeholdelse – af Djursland?

Af Dorthe Kruse
Bestyrelsesmedlem
Lejernes Retshjælp,
Randers/Djursland Lejerforening

Efter det overståede folketingsvalg, kan det undre at boligpolitikken blev presset væk af klimaet. Efter vedtagelse af ghettopakke og nedrivningsbeslutninger, ser vi desværre almene boliger renoveret med husleje til følge på mellem 6000-9000 i ren husleje. Samtidig kan private ejere lade ejendomme stå og ligne scenografien til en ny Hitchcocks film uden en hund gør af det. Man tænker kun på nye boliger og nye tiltag, selvom man ikke har råd eller man vil fjerne ældre bygninger for at fremme nyt. Men man fjernede jo ikke Den Gamle By, da Prismen blev oprettet i Århus- Nye boliger i det almene bliver ligeså i en høj prisklasse, så hvor er lejemålene for den enlige mor og pensionisten? Det er fuldstændig ude i hampen.
Kommunerne på Djursland kommer desværre ikke rundt og ser det vi ser i det daglige. Ejendomme som man i 70érne vil have haft slumstormer i, står og bliver brugt til udlejning og lejere bliver syge af dårlig vedligeholdte boliger(skimmelsvamp). Kommunerne siger, at de ikke kan gøre meget, men Byggelovens § 14 siger noget andet. Samtidig er der lokalplaner, bl.a. Ebeltofts by lokalplan 177, som er så stride, at man ikke må noget, andet end man har sendt ansøgning i 3 kopier. Må det ikke kunne gøres bedre?
Huse som står med smadret vinduer, ukrudt ind alle vegne og åben alle steder, er en skændsel for et område som gerne vil have gæster til området. Der har været tidligere en boligkommision i Grenå for forsømte ejendomme, men grundet kommunalreform i 2007 blev det droppet. Må det ikke være en ide, at oprette en sådan igen i fællesskab på Djursland. Man har jo i forvejen Beboerklage-huslejenævn i fællesskab.

Har du brug for hjælp? Kontakt os